יום שני, 24 באוקטובר 2011

מסעדת Il Pizzaiuolo בפירנצה - ביקורת

Il Pizzaiuolo היא מסעדה לא תיירותית כל כך. היא ממוקמת באיזור טיפ-טיפה רחוק יותר מהאתרים התיירותיים (בכל זאת, בפירנצה הכל קרוב), ומלאה בסועדים איטלקיים. גם המלצרים לא היו חזקים באנגלית, אבל הסתדרנו. היה קצת תור בכניסה, כנראה שהמסעדה די מבוקשת, כדאי להזמין מקום מראש.

בארץ אפשר לבקש במסעדה קנקן מים ולא יחייבו אתכם עליו. באיטליה אפשר לעשות את גם עם סודה! קנקן שלם של סודה! בארץ כל 250 מ"ל של שוופס יעלו לכם 10 שקלים. פה קיבלנו ליטר סודה ללא תשלום. זה נחשב חלק ממחיר השירות במקום. נפלא. אור לקח גם בירה.

למנה ראשונה אני לקחתי סלט יווני. הוא הגיע בקערה גדולה, חתוך גס, ללא חסה - כמו שהיוונים עושים אותו, אם אני לא טועה. כאן הייתי צריכה אכן לנצל את הביטוי החשוב שלמדתי באיטלקית "Senza Cetriolo" (בלי מלפפון). היה טעים, והיה נחמד לאכול קצת פטה אחרי כל המוצרלה והפרמזן שאכלתי באיטליה. 

אור חשב שהוא מזמין למנה ראשונה פסטה אפויה עם עגבניות, מוצרלה ובזיליקום. הוא לא לקח בחשבון שבאיטלקית "פסטה" משמעותה בצק. מה שהוא קיבל היה דומה יותר לדונאט עם עגבניות, מוצרלה ובזיליקום. מטוגן ושמן להחריד. עם זאת, זה היה לו טעים, וגם איכשהו שונה מספיק בטעמים מהמנה העיקרית שהוא הזמין.

 ...פיצה מרגריטה. כלומר שוב בצק עם רוטב עגבניות, מוצרלה ובזיליקום. הדבר החכם לעשות היה לחלוק את הפיצה. הדבר השמן לעשות היה לקחת בנפרד פיצה מרגריטה (אור) ופיצה עם פטריות (ורד). הפיצות היו ענקיות כרגיל. כמובן שסיימנו את הפיצות עד הסוף ועוד הזמנו קינוח לאחר מכן.



לקינוח הזמנו טורטה ריקוטה אה פר - שתי שכבות ביסקוויט פריך עם קרם ריקוטה ואגסים באמצע. קצת חששנו מהאגסים, אבל הם לא היו יותר מדי מורגשים. היה טעים וכמובן שהקינוח לווה בקפוצ'ינו כדי להקל על העיכול (סתם, קפוצ'ינו כי זה טעים. האיטלקים שותים קפה בסוף הארוחה כדי להקל על העיכול).



החשבון יצא 46 יורו. הכי יקר שלנו עד כה, אבל בהתחשב בכך שהיינו חזירים באותו הערב, המחיר סביר ביותר.


Il Pizzaiuolo, Via de' Macci, 113, Firenze
אתר המסעדה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה