יום שני, 24 באוקטובר 2011

מסעדת Little David בפירנצה - ביקורת

Little David היא המסעדה הראשונה שבחרנו באופן שרירותי לסעוד בה את ארוחת הערב שלנו. כלקח מטיולים קודמים, בהם הסתובבנו זמן רב בערב לחפש מקום שנראה ראוי לארוחת ערב וגם לא יקר מדי, הפעם באנו עם רשימת מסעדות שבדקנו עבורן המלצות באינטרנט, וגם שלא יהיו רחוקות מדי מהמלון. איכשהו, המסעדה שתכננו לאכול בה באותו ערב, הייתה לא מתאימה. הצצה חטופה באתר המסעדה לפני היציאה הובילה למסקנה שהמסעדה יקרה מדי. כך מצאנו את עצמנו בתשע ומשהו בערב יושבים במלון ומשתמשים באפליקציית Places שתגלה לנו אילו מסעדות יש בקרבת המלון. באיזשהו שלב הבנו שזה אבסורד לבזבז זמן חו"ל על קריאה על מסעדות באינטרנט, ושעדיף שנצא ונחפש מסעדה בעצמנו. יש המון מסעדות באיזור. כבר היינו מוכנים לחזור ל- Yellow Bar במידה ולא נמצא מסעדה מתאימה (אחרי שמחזרנו גלידריה, למה לא למחזר גם מסעדה?).


בדרך נתקלנו ב- Little David, באחד מהרחובות היוצאים מכיכר הדואומו. המסעדה נראית כמו מלכודת תיירים קלאסית: השולחנות בחוץ ממש צפו אל הדואומו. אני לא יודעת מה חשבנו, אבל אחרי התלבטות קצרה החלטנו להיכנס. כבר היה מאוחר והיינו רעבים. מסתבר שהימרנו נכון. המסעדה הייתה הפתעה לטובה.


קודם כל, המסעדה לא יקרה כפי שציפינו. גם כאן לקחו מאיתנו דמי שירות, אבל הם לא היו רציניים (בערך מקביל לטיפ שהיינו משלמים בארץ על ארוחה כזו). ישבנו בשולחן בחוץ, עם נר דולק ועם נוף לדואומו, כך שמבחינת אווירה היה נהדר.


גם האוכל היה טוב. למנה ראשונה, לשם שינוי, הזמנתי מרק מיניסטרונה. כבר ידעתי מראש ש"מיניסטרונה" באיטליה פירושו פשוט מרק ירקות, ולא בהכרח מרק הירקות האדום עם הפסטה שאנחנו קוראים לו כאן "מיניסטרונה", ולכן לא התאכזבתי כשהגיע מרק ירקות. הוא היה מעולה, ובטמפרטורה מעולה לישיבה בחוץ. אור אכל ברוסקטה, כרגיל.


גם הפעם חלקנו את העיקרית. הזמנו ניוקי אלה סורנטינה, שזה ניוקי ברוטב עגבניות עם מוצרלה (תחקרנו את המלצרית המסכנה כדי לוודא ש"סורנטינה" זה לא שם של איזה חלק מחזיר). היה טעים. שתינו שוב יין לבן.
ניוקי אלה סורנטינה, לפני שהתחלנו לאכול אותו. אנחנו אנשים מאופקים ומתורבתים.
האוכל היה טעים, אבל גם כאן מנת הפסטה הייתה מותאמת ליחיד, ולא לגמרי שבענו. החלטנו ששתייה חמה וקינוח כנראה יסגרו לנו את הפינה, וצדקנו. הזמנו שני קפוצ'ינו וטירמיסו. היה נחמד, אבל לא יותר מזה. הטירמיסו שאכלנו ברומא ביום הראשון היה בלתי ניתן לתחרות לטעמי.


טירמיסו חצי אכול. הפעם לא יכולנו להתאפק.
החשבון יצא 35 יורו. מקביל לבערך 180 ש"ח. שוב, לא נורא יקר. בסך הכל, המסעדה הייתה הפתעה לטובה.


Little David, Via de' Martelli 14/R, Firenze
אתר המסעדה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה