יום שבת, 22 באוקטובר 2011

מסעדת Ristorante Joseph ברומא - ביקורת

הנה טיפ קטן למטיילים עם סמארטפון, באדיבותינו ועל בשרנו: אל. תסמכו. על. הוראות. ההליכה. של. Google Maps. סליחה Google. הוראות ההליכה שם הן בטא, כפי שמצוין, ובצדק. תמיד כדאי לבדוק גם במפה ולא ללכת לאיזורים שהם מחוץ למפה שברשותכם. בכל מקרה, לא מספיק להוציא הוראות הליכה כשיש Wi-Fi ואז להלך נטולי אינטרנט. שוטטנו משהו כמו שעה ברחובות רומא רק כדי להבין שהלכנו בכיוון ההפוך. למזלנו בסוף תפסנו אוטובוס שהחזיר אותנו את מרבית הדרך והוביל אותנו למסעדה, שהייתה אמורה להיות ובדיעבד אכן הייתה, קרובה מאוד למלון.


הזמנו מקום מראש למסעדה ואיחרנו בשעה בגלל בעיות הניווט שלנו. למרות זאת קיבלו אותנו בלי בעיה. לא בטוח שהבינו בכלל מה אמרנו, כי הם חלשים באנגלית, כפי שקורה לעיתים במסעדות רחוקות מאיזורים מתויירים.
התמונה באדיבות אתר המסעדה. היינו רעבים מכדי לצלם.
מסעדת Joseph היא נחמדה מאוד ולא יומרנית. למעשה, רוב המסעדות שהיינו בהן באיטליה היו עם שירות טוב יותר מאשר בארץ (הסטנדרט שם היה מלצרים מבוגרים לבושים באופן מכובד ושמוזגים לך את המים המינרליים לכוס), ובמחיר בדרך כלל זול יותר מאשר בארץ. בערך בחצי מהפעמים ללא תוספת מחיר על שירות, ובכל מקרה, לא נותנים טיפ באיטליה.


האוכל ברוב המסעדות שהיינו בהן, וגם ב- Joseph, לא יומרני. הוא עשוי ממספר מצומצם של מרכיבים, פשוט וטעים. הסוד הוא כנראה בטריות ואיכות המרכיבים ובצורת ההכנה. למנה ראשונה, אני לקחתי שם סלט ירוק, שלאכזבתי אכן היה רק ירוק - ערימה של חסה ועלי בייבי. כנראה שעוד לא שיניתי פאזה מהארץ. מה שאהבתי שם זה שבתור דיפולט, הרוטב (שמן זית וחומץ בלסמי) מוגש בנפרד מהסלט והסועד יכול להחליט בעצמו על כמויות השמן שהוא רוצה בסלט. בארץ אני תמיד טורחת לבקש "שמן בצד". אור אכל ברוסקטה, וזה בעצם ממצה פחות או יותר את המנות הראשונות שלקחנו כמעט בכל מסעדה - אני סלט והוא ברוסקטה.


למנה עיקרית, אני הזמנתי פיצה עם חצילים וקישואים שהייתה לא רעה ואור הזמין פסטה ברוטב עגבניות עם בזיליקום שהייתה מעולה. הפיצות שם הן ענקיות, מנה לשניים. הפסטות, לעומת זאת, נחשבות למנה ראשונה, ולכן הן בגודל סביר ביותר, לא קערה ענקית כמו שתקבלו בארץ, אלא מנה מומלצת לבן אדם (אני מעריכה שבסביבות ה- 100 גרם פסטה). אור עזר לי עם הפיצה והשתדלנו להסיק מסקנות לגבי גודל הפיצה להמשך (זה לא תמיד עבד כפי שתשמעו בהמשך).


בנוסף, חלקנו את יין הבית, חצי ליטר של יין לבן. מכיוון שאני שתיינית גרועה, ועוד ציפה לנו ניווט חזרה למלון שעבורו היינו צריכים להישאר פיכחים, יכולנו להסתפק בהחלט ברבע ליטר, וזאת הייתה מסקנה להמשך.


סה"כ שילמנו על הארוחה 19 יורו, שזה פחות מ- 100 ש"ח. זו הייתה אחת המסעדות הזולות ביותר.


Ristorante Joseph, Via Accursio 12, Rome
אתר המסעדה

2 תגובות:

  1. "הסוד הוא כנראה בטריות"
    בקריאה ראשונה חשבתי שהם מוסיפים סוללות לאוכל ;-)

    השבמחק